Intranet

Websites alleen toegankelijk vanuit het bedrijfsnetwerk of websites alleen toegankelijk voor uw medewerkers, klanten of andere relaties: intranet en extranet websites.

Een goed contentmanagementsysteem (CMS) laat niet alleen webpagina's makkelijk bewerken maar heeft ook een uitgebreide rechtenstructuur. Met andere woorden: wie mag wat en waar.

Via zo'n CMS kunnen documenten gedeeld worden met leden. Leden zijn lid van een groep kunnen daardoor bepaalde rollen verkrijgen. De rol bepaalt wat zo'n lid wel en niet mag doen. Rollen kunnen globaal voor de gehele site ingesteld worden maar ook voor een bepaalde map of zelfs voor een enkel document.

Voorbeelden van gerealiseerde extranet sites:

 • Trainpoint.

  Brengt opleiders en opleidingvraag samen. Klanten vragen cursussen aan, docenten kunnen hierop inschrijven. Inclusief blackboard, declaraties, facturatie en financieën. In gebruikt bij aanbieders van opleidingen.
 • Webbox.

  Regelmatig toetsen en instrueren van medewerkers op het gebied kennis en vaardigheid met als doel deze te vergroten (cyclische asessments). Gebruikt door  aanbieder van zorgopleidingen.
 • Bedrijfsportal.

  Virtuele ontmoetingsplek voor al of niet mobiele medewerkers. Smoelenboek, prikbord, klanten relaties, agenda etc. Gebruikt door aanbieder van gemeentelijke overheidsdiensten.
 • AtTime.

  Momenteel in ontwikkeling. Urenregistratie, accordering, agenda en documentatie voor medewerkers installatiebedrijf. Veel aandacht voor mobiele toegankelijkheid.