De dood en wederopstanding van de Splash Page

Het verguisde welkomstscherm van een website uitgevoerd als een animatie, grote afbeelding of anderszins indrukwekkende voorstelling. De Splash Page.

In den beginne veelal uitgevoerd als een Flash animatie die eerst geladen, helemaal afgespeeld of weggeklikt moest worden voor je op de echte website aanlandde.  Zoekmachines wisten ook geen raad mee en het is dus niet vreemd dat zo'n introductiepagina al snel werd gezien als slecht webdesign.

Swipen

De introductie van de iPad in 2010 veranderde radicaal de manier waarop wij met internet en websites omgaan. Mobiele gebruikers swipen liever. Vanaf 2012 werd CSS3 steeds beter ondersteund waardoor websites beter geschikt gemaakt konden worden voor uiteenlopende schermformaten en in 2014 werd HTML5 de nieuwe webstandaard waardoor Flash overbodig werd.

HTML5/CSS3

De nieuwe webpagina taal HTML5 met de opmaaktaal CCS3 geeft de designer geweldig veel mogelijkheden die voordien alleen maar met Flash te realiseren waren.  Zoekmachinevriendelijk en de introductiepagina gaat naadloos over in de rest van de website.

Doordat bezoekers veel makkelijker scrollen zijn animaties en afbeeldingen op de volle breedte nu ook weer acceptabel.