Vouwlijn

Een denkbeeldige lijn op een webpagina die aangeeft wat er wel en niet direct zichtbaar is. De vouwlijn was heilig: alles wat belangrijk is moest boven die lijn staan. Gelukkig is dat niet meer zo.

Scrollen was geen sinecure. Eerst het kleine driehoekje of balkje vinden met de muis en dan voorzichtig schuiven of klikken. Je wilt het de bezoeker niet te moeilijk maken.

Het advies was; geen -al te grote- afbeeldingen, en alles wat je duidelijk wilde maken boven de onderrand van het venster, de vouwlijn. En de vensters waren vroeger toch al zo klein.

Het hoeft niet meer!

Met de opkomst van het scrollwieltje en mobiele apparaten is de vouwlijn steeds minder belangrijk geworden. Beeldschermen van mobieltjes zijn zo klein, dat mensen snel gewend raken aan doorscrollen. En iedereen heeft z'n wijsvinger op het scrollwieltje liggen.

En voor de grote PC schermen. Leef je uit. Grote letters, veel afbeeldingen en mooie typografie. Prachtige en indrukwekkende foto's op de volle breedte van het scherm, het mag weer. Zonder een klik scrollt uw bezoeker net zo makkelijk een stukje naar beneden.